ЗВІТ Звіт сільського голови про роботу Петро-Михайлівської сільської ради у 2022 році

Дата: 06.02.2023 10:42
Кількість переглядів: 126

Фото без описуФото без опису

Звіт

сільського голови  

про роботу  Петро-Михайлівської сільської ради у 2022 році

           Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»  передбачено щорічний звіт сільського голови  про свою діяльність.

        2022  рік став періодом складних і неочікуваних проблем, які вимагали термінового вирішення.  Минулий рік разюче відрізняється від попередніх. Рік вторгнення на територію України РФ.  Поза сумнівом, він залишиться в історії та у пам’яті, як рік страждань та болю.

        Протягом звітного періоду свою роботу я будувала перш за все виходячи з вимог та повноважень, наданих законодавством України і вона є невіддільною від роботи нашого депутатського корпусу, роботи виконавчого комітету, посадових осіб сільської ради. Працюючи однією командою, у своїй діяльності ми намагаємося бути чесними, справедливими й відкритими до людей, стояти на захисті їхніх прав і свобод.      

         Незважаючи на те, що минулий рік був не з легких, ми у свою чергу продовжуємо працювати і надавати мешканцям нашої громади всі необхідні послуги.

          На даний час Петро-Михайлівська сільська рада налічує вісімнадцять населених пунктів -  села Великодубове, Вербове, Гнаровське, Грушівка, Губенське, Дніпровка, Круглик, Орлівське, Петро-Михайлівка, Петро-Свистунове,  Перун,  Придолинівка,  Тарасівка, Тернівка, Улянівка, Шевченка, Якимівка,  Ясинувате .

         Населення громади станом на 01.01.2023 року становить  4653  чоловік.  З березня 2022 року населення нашої громади збільшилося до 5782 чоловіка  за рахунок внутрішньо переміщених осіб. Кількість ВПО становить  1087 чол.            400 сімей, які переїхали до нашої громади із окупованих та прифронтових територій.

         Загальна площа території сільської ради складає – 24352.00  га.

 

                                                ДІЯЛЬНІСТЬ  РАДИ

 

        Важливою формою роботи сільської ради була і залишається сесійна діяльність, але відповідно до Постанови КМУ № 252  від 11.03.2022 року «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану»  виконавчий комітет приймав рішення про внесення змін до бюджет. Першочерговими питаннями на розгляді сесій, засіданнях виконкому, постійних депутатських та громадських комісій, вирішувалися питання функціонування  комунальних установ сільської ради у період військового стану, надання підтримки внутрішньо переміщеним особам, які перемістилися у період воєнного стану та жителям громади.

        В 2022 році відбулося  9 пленарних  засідань, на яких прийнято 97 рішень. 

      Активно працював у звітному періоді і виконавчий комітет сільської ради, проведено 17   засідань виконавчого комітету на яких прийнято 151 рішення.

 

        Згуртована робота депутатів сільської ради, виконавчого комітету сільської ради, суб’єктів господарювання усіх форм власності спрямована на виконання заходів щодо стабілізації та підвищення рівня економічного та соціального розвитку сіл Петро-Михайлівської сільської ради.

          З метою запобігання та припинення адміністративних правопорушень і злочинів, захисту життя  та здоров’я громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань, в зв’язку із введенням воєнного  стану в Україні  з 2022 року  на території сільської ради працювало  три   поліцейських офіцера.

Для роботи автомобіля, згідно програми «Безпечна громада на 2022 рік» з місцевого бюджету  виділено кошти для придбання дизпалива для службового автомобіля поліцейського офіцера громади в сумі 57409,75 грн.

Петро-Михайлівська сільська рада та її виконавчий комітет свою діяльність здійснюють на підставі річних планів роботи.

Працівниками виконавчого апарату постійно здійснюється організаційне, інформаційне, правове забезпечення роботи сільської ради, надаються послуги мешканцям за їх зверненнями. Виконкомом сільської ради, протягом звітного періоду, забезпечувалась організація контролю за виконанням прийнятих рішень.

Засідання пленарних засідань та виконавчого комітету сільської ради проводяться гласно, прийняті рішення оприлюднюються на офіційному веб сайті сільської ради.  Це дає змогу мешканцям громади ознайомлюватися з прийнятими рішеннями. 

         У 2022 році було складено та посвідчено 61 нотаріальна дія (посвідчення заповітів, посвідчення справжності підпису на документах, посвідчення справжності  копій/фотокопій документів, складення і посвідчення дублікатів заповітів замість втрачених) та довіреностей,  які  прирівняні до нотаріальних  - 97.

Реєстрація актів цивільного стану не проводилася. Цей факт викликаний тим, що з метою недопущення крадіжок свідоцтва актів цивільного стану, Запорізький районний відділ державної реєстрації актів  цивільного стану  у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) не рекомендує органам місцевого самоврядування проводити державну реєстрацію актів цивільного стану. Громадяни з даних питань звертаються до Вільнянського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Запорізькому районі Запорізької області, де й отримують відповідні послуги.

          Прийом громадян здійснюється відповідно затверджених графіків    особистого, виїзного, прийому, телефонної  лінії звернень громадян.  Протягом  2022 року надійшло 27 письмових звернень,на особистому прийомі звернулися 193 громадянина, за допомогою прямої телефонної лінії надійшло 29 звернення,  на отримання публічної інформації надійшло 7 звернень; звернулися на гарячу урядову телефонну лінію 28 громадян. 

          В зв’язку із введенням воєнного стану в Україні виїзні прийоми громадян проводились не на кожній території.  В цілому графіки  особистого та виїзного  прийому громадян ради дотримуються.             

          До сільської ради  зверталися громадяни з багатодітних, малозабезпечених сімей, одинокі матері, військовослужбовці, пенсіонери, інваліди, внутрішньо-переміщенні особи  та інші категорії верств населення. Ці громадяни звертаються за наданням роз’яснень із соціальних питань, оформлення житлових субсидій,  статусу  внутрішньо переміщеної особи, стосовно пільг учасникам бойових дій, отриманням  необхідних довідок, актів обстеження матеріально-побутових умов проживання. Також, актуальним у зверненнях громадян є отримання нотаріальних дій: посвідчення довіреностей, заповітів, вирішення питань, пов’язаних з оформленням спадщини, житлових субсидій, отримання довідок ВПО, оформлення компенсації за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістились у період воєнного стану,  реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання, працевлаштування, водопостачання, електропостачання, благоустрою території, прибирання кладовищ, соціального захисту верств населення, земельних питань,   відновлення маршруту Запоріжжя – Тарасівка через Вільнянськ, Запоріжжя – Орлівське, надання гуманітарної допомоги  та інше.  Надавалися роз’яснення та відповідні документи  громадянам, військовослужбовцям, інвалідам І-ІІ групи та дітям інвалідам з питань надання матеріальної допомоги та оформлення відповідних пільг. Разом із працівниками виконавчого комітету, депутатами, членами комісії з питань захисту прав дитини  при виконавчому комітеті Петро-Михайлівської сільської ради та фахівцем соціальної роботи комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Петро-Михайлівської сільської ради, відвідуються багатодітні, малозабезпечені сім’ї, сім´ї, які опинилися в складних життєвих умовах  та інші, де складалися відповідні акти умов проживання та приймалися відповідні рішення. 

        У 2022 році видано 1091  довідка громадянам. Опрацьовано  2216 вхідних  листів від різних установ та організацій та 2511 вихідних листів.

        У 2022 році виконавчим комітетом Петро-Михайлівської сільської ради продовжено співпрацю згідно заключених договорів  з Управлінням соціального захисту населення  Запорізької районної державної адміністрації  щодо оформлення та переоформлення житлових субсидій мешканцям, враховуючи зміни у законодавстві та інші соціальні виплати. 

 

Розвиток громади

Сільською радою затверджено  План  соціально-економічного розвитку    сільської ради на 2021-2023 роки основна мета якого спрямована на створення  умов для динамічного, збалансованого розвитку Петро-Михайлівської   територіальної громади, забезпечення соціальної та економічної єдності, створення необхідних умов для планомірного і послідовного наближення рівня життя мешканців громади до європейських стандартів за рахунок збалансованого використання внутрішнього і зовнішнього потенціалу та збереження унікальних духовних і культурних традицій, зростання добробуту та підвищення якості життя населення за рахунок забезпечення позитивних  структурних зрушень в  економіці, наповнення місцевого бюджету коштами, покращення на цій основі бюджетного фінансування установ освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту та поліпшення життя населення.

Щодо питань створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу.   Розмір ставок відповідає вимогам державної регуляторної політики, при цьому насамперед враховуються інтереси підприємців.

          З метою забезпечення населення питною водою та своєчасного усунення поривів водопровідної мережі, сільською радою подані проекти до Державного фонду розвитку регіонів:

- «Придбання резервуару для питного водопостачання КП «Петро-Михайлівський сількомунгосп» Петро-Михайлівської сільської ради;

- придбання екскаватора  - навантажувача ELEX 81А-01 для КП «Петро-Михайлівський сількомунгосп» Петро-Михайлівської сільської ради, але нажаль дані проекти на сьогоднішній день не реалізовано.

          З метою створення сприятливих умов для життя та отримання адміністративних послуг мешканцями громади, виконавчим комітетом сільської ради проведені такі заходи:

- подано заявку  для отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг за напрямом «Облаштування  будівель та приміщень, де розміщений центр, а також забезпечення центрів (включаючи їх територіальні підрозділи і віддалені робочі місця) обладнанням, зокрема обладнанням  для видачі паспортних документів, посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів, технічними та  програмними засобами, електронними системами документообігу та інформаційної взаємодії»;

- подано заявку для отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності  широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості.

Станом на 01.01.2023 року дані заявки знаходяться на розгляді .

 

           На території ради працюють:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Петромихайлівське», с. Петро-Михайлівка вул. Миру 89.

Селянське фермерське господарство «Нєга», с. Петро-Михайлівка.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Жовтневий» с. Дніпровка вул. Паторжинського,40.

Селянське фермерське господарство «Халепін К.В», с. Петро-Свистунове вул. Степова,1.

Комунальне підприємство «Петро-Михайлівський сількомунгосп».

Товариство з обмеженою відповідальністю «Металлс» с. Петро-Михайлівка вул. Механізаторів 7.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Хладар-Техсоюз» с. Петро-Михайлівка вул. Механізаторів, 5.

Фермерське господарство  «Лукашев В.М.» с. Дніпровка.

Селянське фермерське господарство «Лещенко В.М», с. Михайлівка.

Товариство з обмеженою відповідальністю  «Дніпро-2009» с. Тернівка.

Приватне підприємство «Агрофірма «Лан» с. Петро-Михайлівка .

Комунальне підприємство «Сількомунгосп Дніпровської сільської ради Вільнянського району Запорізької області» с. Дніпровка вул. Паторжинського, 42Б.

Фізична особа-підприємець «Доновський В.А.», с. Перун вул. Задніпровська,16а .

Фізична особа-підприємець «Лотоцький  О.В.» с. Петро-Михайлівка вул. Миру 52а.

Фізична особа-підприємець «Євус І.В.» с. Петро-Михайлівка вул. Миру 56.

Фізична особа-підприємець «Христенко Н.В.» с. Петро-Михайлівка вул. Миру 58.

Фізична особа-підприємець «Максименко В.М.» с. Петро-Михайлівка вул. Миру 66.

Фізична особа-підприємець «Лотоцька Л.К.» с. Петро-Михайлівка вул. Миру, 67.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Рігма» с. Петро-Михайлівка вул. Миру 99.

Фізична особа-підприємець «Проноза М.В.» с. Петро-Михайлівка вул. Матросова 81 .

Фізична особа-підприємець «Женжеренко І.Ф.», с. Дніпровка вул. Молодіжна,62.

Фізична особа-підприємець «Женжеренко І.Ф», с. Дніпровка вул. Паторжинського, 62/2.

Фізична особа-підприємець «Скляров М.О.» с. Дніпровка вул. Паторжинського 44 а.

Фізична особа-підприємець «Хижняк С.В.» с. Петро-Свистунове .

Фізична особа-підприємець «Івкіна Н.Ю.» с. Улянівка вул. Набережна 32.

Майстерня  ТОВ «Метал Еліз» с. Дніпровка вул.. Паторжинського,42 В.

Товариство з обмеженою відповідальністю  «Лаванда» с.Гнаровське

Фермерське господарство «Агронікс» с.Гнаровське.

Приватний підприємець  Мартиненко с.Гнаровське.

Товариство з обмеженою відповідальністю  «Вега» с.Вербове.

Товариство з обмеженою відповідальністю  «Агротехніка» с.Вербове.

Товариство з обмеженою відповідальністю  «ЮГАГРО» м.Запоріжжя.

Товариство з обмеженою відповідальністю  СП «НІБУЛОН» с. Тернівка.

0Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія Фенікс -  2009» 

с. Сергіївка.

Приватний підприємець «Укрлан» м. Запоріжжя .

Фізична особа-підприємець Литвин Ю.С. с. Тернівка вул. Куликівська.

Приватний підприємець «Агрофірма Колос» с..Тернівка вул.. Куликівська.

Приватний підприємець «Ставки» м .Запоріжжя .

Селянське фермерське господарство «Чернобаєв В.Д.» с.Тернівка.

Приватний підприємець «Золота нива» с.Тернівка.

Фізична особа-підприємець Фащевський Л.М. с.Тернівка.

Фізична особа-підприємець Білоус О.М. Дніпропетровська область  Синельниківський район село Петршозванівка.

Фізична особа-підприємець Пташка І.І. с.Петро-Михайлівка вул.. Шевченко.

Приватний підприємець «Коробка В.Л.» с.Тернівка.

СФГ «АГРО УСПІХ» с.Солоне.

Приватний підприємець «Сушков В.М.» с.Тернівка.

Приватний підприємець «Сушков Ю.В.» с.Великодубове.

Приватний підприємець «Булагова І.І.» с.Тернівка.

         

Благоустрій території

        Благоустрій території громади – основне завдання виконавчого комітету сільської ради. Мета: створити громаду, в якій зручно жити.

        По території   сільської ради  в селах Дніпровка, Петро-Свистунове, Ясинувате, Грушівка, Улянівка , Тернівка, Великодубове, Шевченка, Гнаровське, Вербове є наявне вуличне освітлення,  але воно не функціонувало, в зв’язку із світломаскуванням.        

        На території територіальної громади працюють два комунальні підприємства: комунальне підприємство «Петро-Михайлівський сількомунгосп» Петро-Михайлівської сільської ради та комунальне підприємство «Сількомунгосп Дніпровської сільської ради Вільнянського району Запорізької області

Комунальними підприємствами здійснюється  збір та вивезення твердих побутових відходів на полігон  м. Запоріжжя від населення, організацій та підприємств. КП «Петро-Михайлівський сількомунгосп» виконує повноваження в частині забезпечення жителів сіл Петро-Михайлівка, Грушівка, Улянівка питною водою; КП «Сількомунгосп Дніпровської сільської ради» забезпечує мешканців сіл Дніпровка, Перун, Петро-Свистунове, Орлівське, Ясинувате технічною водою.

Вирішено питання  вивозу твердих побутових відходів в селі  Гнаровське.

Щорічно створюються  робочі місця з організації оплачуваних громадських робіт у 2022 році створено 37 тимчасових робочих місць. Підсобними робітниками здійснювалися роботи з ліквідації стихійних сміттєзвалищ,  прибирання території кладовищ від сміття, сухої трави та листя, косіння бур’янів тощо. Фінансування організації громадських робіт здійснюється із сільського бюджету та фонду ЗОССВБ  цим працівникам на заробітну плату було виділено кошти у сумі 137308,95 гривень в т.ч. з місцевого бюджету  - 33415,95 грн. та з фонду ЗДССВБ – 53893,00 грн. Громадянам, які направлялися на відпрацювання порушниками адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт та примусового стягнення  заборгованості зі сплати аліментів в інтересах захисту прав та інтересів дітей  направлених Вільнянською районною філією Державної установи «Центр пробації» в Запорізькій  області було передбачено  кошти у сумі 15860,00 гривень, але такі громадяни протягом 2022 року не направлялися.

          Неодноразово проводилися  Дні довкілля по прибиранню територій біля будівель та прилеглій території закладів освіти, культури, охорони здоров’я, центральних площ, парків в селі Петро-Михайлівка, Дніпровка, Тернівка, Гнаровське, установ та організацій на території Петро-Михайлівської сільської .

        

На  благоустрій територій, прибирання снігу, прибирання стихійних сміттєзвалищ  та безперебійного забезпечення  населення Петро-Михайлівської територіальної громади питною та технічною водою  із сільського бюджету у 2022 році виділялися кошти:

На придбання:

  •  запасних частин та обладнання  для мотокоси на суму 1920,00 грн. ;
  •  господарських товарів на суму 10000.00 грн.;
  •  бензин для мотокоси  на суму 8160.00 грн.;

 

Використано коштів на:  

  • вуличне освітлення в сумі 37776.42 грн.;

 

Заплановані кошти на прибирання снігу в сумі 40000.00 грн.

 

КП «Петро-Михайлівський сількомунгосп» :

 

- фінансова допомога на оплату за водопостачання в сумі 600000.00 грн.;

- придбання насоса центр обіжного, коліно, хомути, муфти  і т.д.  в сумі 30000.00 грн.

          КП « Сількомунгосп Дніпровської сільської ради»:

 

- фінансова допомога на оплату електроенергії в сумі 325468.54 грн.;

послуги з ремонту електродвигуна  в сумі 23522.77 грн.  ;

         

    Рішенням Петро-Михайлівської сільської ради від 20.10.2021 № 7 виділені кошти на:

- поточний ремонт дорожнього покриття по вулиці Механізаторів села Петро-Михайлівка в сумі 280000.00 грн.;

- поточний ремонт дорожнього покриття по провулку Центральний села Петро-Михайлівка (дорога до лікарні) в сумі 860000,00 грн.

Проведено тендер даних робіт та заключний договір на виконання робіт.

          В зв’язку із несприятливими погодними умовами  та  з метою  забезпечення якісного проведення ремонтних  робіт дорожнього покриття,  виконання цих робіт було перенесено на перший квартал 2022 року, згідно додаткових угод.

У квітні місяці  2022 року дані  роботи виконані:

  • поточний ремонт дорожнього покриття  по провулку Центральному  в селі Петро-Михайлівка на суму  789595,00;
  • поточний ремонт дорожнього покриття  по вулиці Механізаторів села Петро-Михайлівка  на суму  262134.43 грн.

Рішенням виконавчого комітету від 12.07.2022 № 86 зі змінами,                  виділені кошти, та станом на 01.01.2023 року використані на експлуатаційне утримання доріг (поточний ремонт доріг) :

  • по вулиці Побєди села Шевченка в сумі 98000.00 грн.;
  • по вулиці Свободи села Великодубове в сумі  156798.04 грн.;
  • по вулиці Береговій  села Тернівка в сумі 199469,22 грн.

 

Придбано бензину А-92 – 150 літрів та дизпалива – 140 літрів для ДСНС міста Вільнянська  на суму 14620.00 грн.

 

         Соціальна інфраструктура.

          Заклади дошкільної освіти.

На території громади діють  два комунальних заклади  дошкільної освіти :

- Комунальний заклад дошкільної освіти  «Дитячий садок   «Ромашка»  Петро-Михайлівської сільської ради

- Комунальний заклад дошкільної освіти  «Дитячий садок «Гнаровчата»  Петро-Михайлівської сільської ради

В зв’язку із введенням воєнного стану на території України  з травня місяця 2022 року працівники комунальних закладів дошкільної освіти відправлені на простій. З жовтня  місяця 2022 року у КЗДО запроваджено дистанційну форму навчання.

        Для утримання комунальних закладів дошкільної освіти з бюджету  територіальної громади  здійснюється фінансування на оплату  енергоносіїв, заробітної плати,  продуктів харчування.

        Для  КЗДО   «ДС «Ромашка»  Петро-Михайлівської сільської ради  виділено кошти та придбано:

- будівельні матеріали на суму 35000,00 грн.;

- бензин для генератора на суму 9870 грн.;

- господарські товари та електротовари на суму  38800.00 грн.;

- канцелярські товари на суму 15000.00 грн.;

- продукти харчування на суму 59732.23 грн. ;(січень-лютий)

- придбання бака для сміття  на суму 11120.00;

- проведено монтаж та налагодження мережевого обладнання до доступу до Інтернет на суму 9000.00 грн.;

- послуги  доступу до мережі Інтернет на суму 21660,00грн.;

- обслуговування пожежної сигналізації на суму 806.00 грн.;

- технічне обслуговування внутрішнього газопроводу котельні та опалювального обладнання на суму 28700.00 грн.;

- лабораторні послуги на суму 2676.30 грн.;

- послуги з тех.випробувань (заземлення) на суму 2225,29 грн.;

- за виклик інженера Запоріжжяобленерго – 2382.34 грн.;

- програма  Медок – 1400.00грн.;

- послуги з заправки картриджа в сумі 3790.00 грн.;

- технічне обслуговування системи газопостачання  в сумі – 1450.00 грн.;

Заплановано придбання:

  • ноутбуків на суму 99000.00 грн.;
  • миючого пилососа на суму – 25000.00 грн.;

          КЗДО «ДС «Гнаровчата» Петро-Михайлівської сільської ради виділено кошти та  придбано:

-  господарські матеріали  на суму – 2400.00 грн.;

-  ел. автомат на суму – 3754.00 грн.;

- медикаменти та перев’язувальні матеріали на суму - 4000.00 грн.;

- продукти харчування  на суму 6260.00 грн. ; (січень-лютий 2022 року)

- папір на суму 700.00 грн.;

- заправка картриджа на суму 500.00грн;

- послуги з тех.. випробувань (заземлення) – на суму 2225.29.;

- розпломбування електролічильника – в сумі – 2015.57.;

 

          Заклади загальної середньої освіти.

На території громади функціонує 4 заклади загальної середньої освіти:                  

-       Опорний комунальний заклад загальної середньої освіти «Орієнтир» Петро-Михайлівської сільської ради;

  • Дніпровський ліцей  Петро-Михайлівської сільської ради;
  • Тернівський ліцей Петро-Михайлівської сільської ради;
  • Гнаровська початкова школа Петро-Михайлівської сільської ради.

         Для утримання закладів загальної середньої освіти з бюджету  територіальної громади  здійснюється фінансування на оплату  енергоносіїв, заробітної плати технічних працівників та обслуговуючого персоналу,  фінансується  підвіз учнів, вихованців та педагогічних працівників до місця навчання та додому, продукти харчування .

 З вересня  місяця 2022 року у закладах загальної середньої освіти  запроваджено дистанційну форму навчання.

 

         Заклади охорони здоров’я.

На території Петро-Михайлівської сільської ради функціонує Амбулаторія загальної практики сімейної медицини с. Петро-Михайлівка комунального неприбуткового підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Вільнянської міської ради,  де працюють 2 лікаря загальної практики сімейної  медицини.

Пункт постійного базування  «Петро-Михайлівська швидка медична допомога Вільнянської підстанції комунальної установи Запорізької станції екстреної медичної допомоги» Запорізької обласної ради. Діють 7 фельдшерських пунктів у селах Улянівка, Дніпровка, Петро-Свистунове, Великодубове, Тернівка,   Гнаровське  та Вербове, де обслуговують населення 5 фельдшерів.

З сільського бюджету   на утримання комунального неприбуткового підприємства «Вільнянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Вільнянської міської ради  виділено кошти на співфінансування програм:

- на Централізовані заходи з  лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет  на суму 68617,61 грн.;

- Централізовані заходи з  лікування онкологічних хворих (забезпечення знеболюючими препаратами) на суму 19751,22 грн.;

- на виконання Програми удосконалення системи надання  медичної  допомоги хворим нефрологічного профілю на суму 176961,06 грн.;

- на виконання Програми  профілактики, діагностики та лікування  рідкісних (орфанних) хвороб на суму 77928,00грн.;

- на Програму і централізовані  заходи боротьби з туберкульозом (придбання  вакцини «Туберкулін» на суму 55006,56 грн.;

- забезпечення  послуг доступу до мережі інтернет на суму 3120,00 грн.;

- проведення лабораторних аналізів на суму 9925,00 грн.;

- на оплату природного газу на суму 34216,67 грн.;

- оплата розподілу природного газу на суму 2430,00грн.;

- на реконструкцію системи електропостачання  з встановленням дизель-генератора на суму 232253,00 грн.;

- страхування водія автомобіля в сумі – 720,00 грн.;

 

На утримання комунального неприбуткового підприємства «Вільнянська багатопрофільна лікарня» виділено кошти:

- на  співфінансування програми  «Лікування  осіб, які страждають на  психічні  розлади» в сумі 59691,36 грн.;

- на співфінансування  програми «Боротьба з онкологічними  захворюваннями на 2022 рік» на суму 47271,50 грн.;

- відшкодування за медичний огляд осіб допризовного віку на суму – 4048,00грн.;

- на оплату природного газу на суму 87815,00 грн.;

- оплата енергоносіїв на суму 42653,00 грн.;

- відшкодування за медичний огляд осіб допризовного віку на суму 2537,00 грн.

   На утримання Вільнянського місцевого архіву   виділено кошти  в сумі 50058,00 грн.;

 

Заклади культури

Бібліотеки.

На території сільської ради діє Центральна публічна бібліотека в селі Петро-Михайлівка, та її філії в селах Гнаровське,  Дніпровка, Тернівка.

           Для утримання сільських бібліотек з бюджету  територіальної громади  здійснюється фінансування на оплату  енергоносіїв, заробітної плати.

30.11.2022 року здійснено списання та вилучення морально застарілої та пов’язаної з рф та УРСР літературу з метою припинення дискримінації Української держави та української армії.

Вищевказану літературу було здано на макулатуру в кількості 595кг. на загальну суму 2082,50 грн.

 

Будинки культури.

На території громади функціонує 3 сільських будинки культури: в селах Петро-Михайлівка, Гнаровське, Тернівка

Будинки культури  перебувають на повному фінансуванні бюджету  територіальної громади.

 

          Соціальний захист та соціальне забезпечення

Сектор соціального захисту населення

Сектор  соціального захисту населення виконавчого комітету Петро-Михайлівської сільської ради створено в жовтні 2019 року зі штатною чисельністю 2 посадові особи.

           Основними завданнями сектору є  забезпечення виконання заходів по реалізації державної соціальної політики, виконання обласних, місцевих соціальних програм, спрямованих на покращення добробуту малозабезпечених сімей, сімей з дітьми, пільгових категорій населення та працюючих громадян. В зв’язку із введенням на території України воєнного стану оформлення та видачу довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб, допомоги на проживання, компенсація витрат за тимчасово розміщення ВПО, які перемістилися в період воєнного стану.

       Спеціалістами сектору  в 2022 році прийнято 1664 заяви на призначення усіх видів державних допомог та субсидій.  Всі заяви з документами скановані та занесені до ПК «ІІС «Соціальна громада» (тобто сформовано електронну заяву) та відправлено до підрозділу соціального захисту населення Запорізької райдержадміністрації м. Вільнянськ для подальшої обробки та призначення. Зроблено звірку  складу сім’ї 352 справи на автоматичне призначення субсидії. Надано відповідей на листи в кількості – 221 лист.

       Паперові справи занесені  до реєстру передання прийнятих документів щодо призначення усіх видів соціальної допомоги та  передані до підрозділу (кількість реєстрів за 2022 рік – 62 шт.). 

    Спеціалістами сектору надано 385 консультацій щодо подання заяв  та документів.

Щомісяця складаються списки осіб (із зазначенням осіб пільгових категорій, адреси, посвідчення пільговика), які проживають на території Петро-Михайлівської територіальної громади,  для призначення пільг на тверде паливо та скраплений газ (сформовано 15 списків). До 23  числа кожного місяця списки передавалися до підрозділу соціального захисту населення Запорізької райдержадміністрації м. Вільнянськ.

У сфері соціальної допомоги особам з  інвалідністю з дитинства та дітям інвалідам направлено у підрозділ УСЗН заяву та необхідний пакет документів на реабілітацію в реабілітаційний цент дитину інваліда групи та заяву з пакетом документів на виділення матеріальної допомоги дитині інваліді 111 групи.

          Відповідно до постанови КМУ від 23.09.2020 р. № 859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі», та №558 від 29.04.2004 р. сформовано 11 справ для призначення соціальної допомоги та  перераховано кошти для виплат в сумі 133248,96 грн. з місцевого бюджету  за 2022 рік.

         Відповідно до Постанови КМУ № 269  від 13.03.2022 року про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб у період воєнного стану  було зареєстровано 677 заяв з формування електронної справи з використанням інформаційної системи Мінсоцполітики для включення інформації про ВПО до Єдиної інформаційної бази даних та видавали довідки ВПО.

         Відповідно до Постанови КМУ №332 від 20.03.2022 року, оформили допомогу на проживання  677 сімей ВПО.

        Відповідно до Постанови КМУ № 333 від 19.03.2022 року, зареєстровано 54 заяви з повним пакетом документів від власників житла на компенсацію витрат за тимчасове розміщення ВПО, які  перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.            

        Сектором здійснювались заходи в межах повноважень у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, забезпечення рівності прав та можливостей жінок і чоловіків та у сфері торгівлі людьми до 01.06.2022 року.

      

          Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Петро-Михайлівської сільської ради

Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Петро-Михайлівської сільської ради» була створена рішенням Петро-Михайлівської  сільської  ради від 30.10.2019 року № 4, і почала  функціонувати з 02 січня  2020 року.

          Центр виконує такі основні функції: виявлення сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги; визначення індивідуальних потреб сімей/осіб у соціальних послугах; організація та надання соціальних послуг; проведення соціально-профілактичної роботи, спрямованої на запобігання потраплянню сімей/осіб у складні життєві обставини; проведення інформаційно-просвітницької роботи з сім’ями/особами.

          Згідно структури Центру в ньому були утворені наступні структурні підрозділи:

-  відділення соціальної допомоги вдома;

-  сектор соціальної роботи;

 

         Відділення соціальної допомоги вдома

          У відділенні надається соціальна послуга – догляд вдома, відповідно до Державного стандарту.

          Цю послугу у відділенні отримують особи похилого віку, особи з інвалідністю, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги.

          За  2022 рік соціальну послугу догляд вдома, отримали 13 осіб.

          Надання соціальної послуги здійснюють 3 соціальних робітника.

На всіх громадян, що отримують соціальну послугу, у відділенні ведуться особові справи, визначаються  індивідуальні потреби особи, складаються індивідуальні  плани,  укладаються договори про надання соціальних послуг.

          Директором  комунальної установи та завідувачем сектору періодично проводилася перевірка якості надання соціальної послуги за місцем проживання отримувачів послуг. Здійснено - 320 перевірок, складено відповідні акти. Скарг на роботу соціальних робітників не надходило.

          При наданні послуги соціальними робітниками було здійснено - 1756 відвідувань підопічних вдома, яким здійснено – 4582  заходів.

          Відвідування здійснюється соціальними робітниками від двох до п`яти разів на тиждень, залежно від індивідуальних потреб осіб.

 

          Сектор  соціальної   роботи

Відповідно до Державних стандартів у секторі надаються такі соціальні послуги: соціальний супровід сімей/осіб які перебувають у складних життєвих обставинах; інформування; консультування; соціальна профілактика;  представництво інтересів;  екстрене (кризове) втручання; соціальний супровід сімей у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування.

Вказані послуги отримують вразливі групи населення, особи, сім’ї та діти, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги.

          Надання соціальних послуг здійснюють 3 фахівця  з соціальної роботи  та  завідувач сектору.

          Загальна чисельність виявлених фахівцями сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах – 26, в яких 60 дітей.

Соціальний супровід сімей/осіб які перебувають в складних життєвих обставинах – 12; консультування – 116; соціальна профілактика   250; інформування  – 217.

          Здійснено 19 перевірок цільового використання коштів при народженні дитини, складено 19 актів.  Не цільового використанні коштів не виявлено. Здійснено 258 візитів у сім’ї, які перебувають на соціальному супроводі.

           Здійснено  58 перевірки  умов  проживання  дітей  в багатодітних  сім`ях, де  виховуються  троє  та  більше  дітей.

          Підготовлено та направлено – 2 повідомлень до служби у справах дітей, щодо невиконання батьками своїх обов’язків по вихованню дитини.

          Здійснено – 6 спільних рейдів зі службою у справах дітей та поліцією по сім’ям .

        Сектором здійснюються заходи в межах повноважень у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, забезпечення рівності прав та можливостей жінок і чоловіків та у сфері торгівлі людьми  з 01.06.2022 року.

 

          Служба у справах дітей

          Служба у справах дітей виконавчого комітету Петро-Михайлівської сільської ради створена і діє відповідно до статті 4 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», є юридичною особою.

          На обліку у Службі у справах дітей станом на 01.12.2022 року перебувають 27 дітей з них – 21 діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; 6 дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.

          Продовж звітного періоду взято на облік 1 дитину, знято з обліку 7 дітей у зв’язку з досягненням ними повноліття.

          На первинному обліку перебуває 21 дитина-сирота та діти, позбавлені батьківського піклування. З них: 14 дітей виховуються в 12 опікунів та піклувальників, 7 дітей в прийомних сім’ях, 2 дітей – на повному державному забезпеченні.

          На первинний облік взято 25 дітей вказаної категорії; підготовлено, прийнято участь у 2  судових засіданнях щодо позбавлення батьківських прав.

 

Комісія з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті сільської рад

          При виконавчого комітеті Петро-Михайлівської сільської ради діє Комісія з питань захисту прав дитини, яка є консультативно-дорадчим органом, розглядає питання, пов’язані із захистом прав дітей.

          Основними завданнями комісії є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

          На обліку Комісії перебувають категорії пільгових осіб дітей, а саме:

- 5 дитини-сироти;

- 6 дитини, які опинилися в складних життєвих обставинах;

- 5 дітей, інші форми сімейного влаштування;

- 2 дітей перебувають на повному державному забезпеченні.

          У 2022 році проведено 10 засідань комісії.

З метою здійснення соціального забезпечення населення у 2022 році було придбано:

- подарунки (канцтовари) для першокласників на свято «Перше вересня» на суму 5000.00 грн.;

- вінки до Дня пам’яті та примирення  на суму 7700,00 грн.;

- новорічні подарунки учням шкіл, вихованцям дитячих садочків  та дітям інвалідам на суму 82650,00грн.;

- надано допомогу на поховання громадян на суму 2000,00 грн.;

- виплачено соціальну матеріальну допомогу для проведення поховання загиблих військовослужбовців та волонтерів, які загинули (померли) під час бойових дій в сумі 120000,00 грн.;

- виплачено матеріальну допомогу людям з інвалідністю (I. II. III групи) та дітям з інвалідністю в сумі 212000,00 грн.;

- сплачено кошти  за послуги Укрпошти з пересилання поштових переказів на суму 2700.00грн.

 

          18 квітня 2022 року розпорядженням сільського голови № 48-р створена робота група з питань отримання та видачі гуманітарної допомоги.

На постійні   звернення сільської ради, керівників комунальних установ та депутатів  сільської ради до Запорізької ОВА,  Запорізької РВА та благодійних фондів отримували  благодійну допомогу.

          У 2022 році від благодійних організацій  отримали :

  • Центральна публічна бібліотека та філії – книги, журнали, брошури на суму – 102467грн.;
  • Гнаровська початкова школа  – бензокоса – 2000 грн. , 3 вогнегасника -1400 грн.;
  • ОКЗ «Орієнтир» - послуги зі встановлення вентиляційної системи у підвальному приміщенні – 49260 грн., поточний ремонт системи пожежної сигналізації,оповіщення про пожежу – 60446 грн.;
  • Служба у справах дітей – ноутбук та сумка для ноутбука – 21710 грн.;
  • КУ «ЦНСП» - ноутбук та сумка для ноутбука – 21710 грн., планшети 5 штук - 32329грн.;
  • Сільська рада: генератори 13 шт. – 661270 грн., вуличний освітлювач – 296119 грн.,  ланцюгова пила – 2 шт.  та ріжучі ланцюги 6 штук - 31532 грн., бак для води (на 1000літрів) – 2459 грн., похідні ліжка 10 шт. – 23600 грн., каремати 10шт. – 1230 грн., спальні мішки 10шт. 40880 грн., ковдри 20 шт. -14760 грн., базові набори для ВПО 10 шт. -22440 грн., гігієнічні набори 10шт. -  2150грн., продуктові набори – 314254 грн.

Дана гуманітарна допомога видавалася та використовувалася відповідно наказів комунальних установ, рішень виконавчого комітету відповідно поданих заяв.

 На сьогоднішній день генераторами забезпечені  4 школи, 1 дитячий садочок, лікарня, 2 комунгоспа,  4  Пункти незламності, 1 ЗСУ. Вуличний освітлювач (генератор) знаходиться на зберіганні. Подані заявки на забезпечення генераторами фельдшерські  пункти,  дитячий садочок, будинки культури.

За 2022 рік отримано гуманітарної допомоги:

 від Запорізької ОВА

 391,3 палети із них 56,5 палета продуктові набори  ( 172,8 тонн):

  • Продуктових наборів – 5263 шт.;
  • Пряники – 1587,2 кг.;
  • Печиво – 1187.2 кг.;
  • Сухарі – 220,0 кг.

     від благодійних організацій:

  • Продуктових наборів – 7300 шт.
  • Гігієна, ковдри, подушки, рушники, матраси, постіль, памперси (різні), дитяче харчування, ліки, розкладачки, м’ясні та овочеві консерви, крупи різні, макаронні вироби  і т.д. – 4831 шт.

          Дана гуманітарна допомога видавалася  згідно протоколів та відомостей,  згідно списків  наданих комунальною установою КУ «ЦНСП». Першочергово надавалася гуманітарна допомога  внутрішньо переміщеним особам, сім’ям військовослужбовців, сім’ям загиблих військовослужбовців, сім’ям постраждалим від російської агресії на території громади, інвалідам усіх категорій0, інвалідам дитинства, сім’ям опікунів, малозабезпеченим сім’ям, багатодітним сім’ям, одиноким матерям,  дітям війни, учасникам війни, одиноко проживаючим, людям похилого віку, сім’ям військовозобов’язаних та територіальної оборони, на Пункти незламності  і т.д. Також надалася гуманітарна допомога на кожне домогосподарство.

          Всього  за 2022 рік отримали гуманітарну допомогу  32000 чол.

За потреби та зверненням  надавалися памперси та гігієна для дорослих, людям похилого віку,  дитячі памперси, гігієна та харчування  сім’ям з дітьми до 3 років.

 Крім того  від благодійних організацій отримували   подарунки діти віком

до 18 років включно до Дня захисту дітей, вихованці дитячих садочків        (випускники старшої групи) та вихованці, які навчаються у дистанційному форматі, учні 11 класу на свято «Останнього  дзвоника»,  молодь до свят «Дня молоді», до новорічних  свят,  сім’ї з дітьми  та люди похилого віку (старожили 90, 95, 100 років) до дня народження.

Завдяки спільній злагодженій роботі  команди сільської ради, гуманітарного штабу  сільської ради, депутатів, виконавчого комітету, установ і організацій, приватних підприємців, фермерських господарств та активістів села вирішувалося багато питань та проблем.  Щоб вирішувати і в подальшому проблеми нашої території нам необхідна спільна злагоджена робота виконавчого комітету, депутатів сільської ради та розуміння і підтримка населення.

 

Сільський голова                                                                      Світлана ТИЩЕНКО 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь